23-2 Khao Yai National Park

Met de geplande trein voor 10 uur, vertrekken we om 11 uur naar Pak Chong. Hier hebben wij een guesthouse (Bobby's) geboekt en tevens een excursie het dichtbijzijnde nationale park in. Het is gelukkig niet zo ver dus duurt de trein reis niet lang. Om ongeveer 1 uur komen we aan bij het treinstation waar ons een taxi-pickup truck staat te wachten. Eventjes rijden en we kunnen zo inchecken. Zoals 'altijd' twee kamers; doublebed en twin beds.

Omdat het toch nog vroeg is besluiten we in plaats van de volgende dag, dezelfde dag met onze 'half day tour' te beginnen. Met een ander stel, Matthew uit Frankrijk en Sophia uit China, beide werkende in China, gaan we opweg naar een waterval. Eenmaal aangekomen is deze waterval er niet echt.. Het is meer een kleine riviertje waar de lokale jongeren de dag doorbrenging. We duiken lekker in het frisse water.

Na deze verfrissing gaan we naar de 'monkcave'. In deze grot, geloven de lokale mensen, woonde de vader van Buddha. Er staan hier verschijdene beelden van Buddha en zijn (of haar of het?) vader. Aan het plafond van de grot hangen veel vleermuizen. Ook zien wij twee holletjes waar zich een 'black widow' spin woont. Bij een van de holletjes zien wij de poten zelfs, deze zijn al aardig groot!

Ondertussen begint het donker te worden, en dat betekend dat we opweg gaan naar de 'batcave'. Nee dit is niet de grot van Batman, maar een grot in het midden van een berg waar, als het donker word, 3 (DRIE!!) miljoen vleermuizen uit vliegen, een uur lang. Ze vliegen naar het nabije Khao Yai national park waar zij lekker zullen smullen van onder andere muggen. De grot is zo'n 100 meter lang en 10 meter hoog word ons verteld. Zelf gaan we de grot niet in omdat deze niet te bereiken is.. en ik weet niet of we dat wel zouden willen. Om 17.55 zien wij een zwerm van vleermuizen vliegend als een grote slang over de velden heen. Deze lijkt oneindig lang door te gaan. Ze vliegen met de wind mee wat het erg gaaf maakt, de lijn waarin ze vliegen verandert constant! Ook zien wij een tal van adelaars die vleermuizen eten. Van dit hele gebeuren maken wij vele mooie foto's en videos.

Als we weggaan zwermen de vleermuizen nog steeds de grot uit. Maar helaas, de tijd zit erop en dus gaan we terug naar het guesthouse waar we pad thai, curry en een kipburger eten. 's Avonds bekijken we met zn vieren de duikvideo van Michael en Robin en gaan daarna lekker slapen.


De volgende dag moeten we vroeg opstaan want er staat een hele dag op ons te wachten. Eerst even snel ontbijten en daarna de pickup truck in. Hierin zitten weer het stel van de vorige dag en een andere Duits stel. Na eventjes te hebben gereden rijden we het Khao Yai national park in. (We krijgen gelijk het Kruger park gevoel van Zuid-Afrika terug!)

Als we ook maar even opweg zijn zien we de eerste aap al langs de kant van de weg. Hij kijkt ons erg nieuwsgierig aan, erg grappig. We rijden door naar een viewpoint waar we tevens 'leechsocks' aandoen. Deze speciale sokken beschermen tegen bloedzuigers die voorkomen in de jungle. Als we een stukje verderop rijden hoort de gids (en wij ook trouwens) het geluid van een paar makaken. We lopen gauw achter hem van de weg af de jungle in. Dit blijkt best lastig, aangezien veel planten ofwel prikken of ze zijn scherper dan papier! De gids lokaliseert de makaken waar wij dan ook veel foto's en videos van maken.

Na de aapjes gaan we naar een campingsite waar wij de tent opzetten voor het Frans-Chinese stel. Zij zullen de nacht in het park doorbrengen. Wij vonden dit onnodig. Hierna gaan we naar het begin van een wandelroute van zo'n 3 km. Gelukkig is het niet alleen maar dikke jungle maar is het pad aardig begaanbaar. Als we even hebben gelopen staat het zweet echter al op onze ruggen! Onderweg komen wij vele soorten bamboe en lijanen (spelling?) tegen. Ook zien wij een krokodil, faraan en voetstappen van, maar helaas niet zelf, een olifant.

Een aardige wandeling was het wel. We komen aan bij een restaurant waar we wat te eten krijgen, een geschiedenisles over Thailand en twee kaarttrucs. Dan gaan we de pickup truck in en rijden we naar de waterval die voorkomt in de film "The Beach". Hier nemen we een lekkere koude duik en maken we zoals altijd mooie foto's.

Daarna gaan we nog naar wat andere mooie uitkijkpunten en naar het hoogste punt van het park. Als we terug naar de uitgang gaan zien we nog een schorpioen op het wegdek lopen. Deze hebben wij nog nooit eerder gezien, erg groot!

Na deze vermoeiende maar bijzondere dag slapen we lekker!