21-2 Return to Bangkok !

Zondag ochtend om half 5 stonden we op want we gingen op weg naar Bangkok om pap en mam te verwelkomen! Eerst de tuctuc naar het vliegveld, dan even 2 uur wachten, 1 uur vliegen naar Bangkok en dan nog eens de taxi naar Khao San. Gelukkig heeft Michael een foto gemaakt van de locatiekaart van het guesthouse, dit heeft echter niet veel baat want van de kaart klopt helemaal niets! Even navragen bij een tuctuc chauffeur en we weten waar we heen moeten. Ze zijn er nog niet, even tijd om te douchen dus. Dan ontvangen we het sms'je dat ze ook in het hotel zijn, we moeten dus opschieten! We lopen naar beneden... niemand te zien. Dan maar even buiten kijken, ja hoor daar zitten ze! We geven ze een grote hug en kus en drinken wat in het cafe om het weerzien te vieren. We hebben natuurlijk allemaal veel verhalen te vertellen. Pap en mam hebben nog wat dingen voor ons meegenomen: hardloopschoenen, caramel, dipsaus en saroma-pudding voor Michael; baard-trimmer en perzik snoepjes voor Robin.
Omdat het nog vroeg in de ochtend is (vroeger dan wij normaal gesproken opstaan) besluiten we wat sight-seeing te doen: het paleis, tempel van de emerald Buddah en nog een andere tempel. Onderweg naar het paleis horen we dat korte broeken absoluut verboden zijn. Eenmaal aangekomen blijkt dat je gratis broeken kunt krijgen om je blote benen te bedekken. Vrouwen mogen wel in (niet te korte) rokken lopen, mannen moeten ten alle tijde een lange broek dragen. Het is enorm druk binnen de paleiselijke muren, maar wel super mooi om te zien. Er is zo ongelovelijk veel goud gebruikt in alle bouwwerken, stupa's en beelden, niet te geloven. Na alles te hebben bekeken begeven we ons naar een andere tempel waar een ENORME (werkelijk enorm) liggende Buddah te zien is. We schatten de lengte op zo ongeveer 75 meter. Zoals altijd moeten de slippers / schoenen uit, er staat dan ook een lange rij om de schoenen veilig op te bergen.
's Avonds eten we uiteraard Thai voedsel (curry, pittig varkensvlees en kip met curry poeder), hierna gaan we nog langs Khao San. Het is zoals 'gewoonlijk' lekker vol met toeristen, we drinken hier nog een biertje en koffie voor dat we gaan slapen.

Vandaag zijn we vroeg opgestaan om naar de floating market te gaan. Eerst met de taxi richting het zuiderlijke busstation van Bangkok, daarna een 2 uur durende rit naar Damoen Saduak. Deze plaats staat bekend om de floating (drijvende) markt, alles wordt verkocht op boten of in huisjes aan het water. We huren een speedboot met kapitein voor een uur en varen door de grachten. Mama koopt een mooie waaier-hoed en papa wat jasmijn thee. Dan nemen we de bus weer terug naar Bangkok (het leek even alsof het een langzame stadsbus was maar uiteindelijk waren we binnen 2 uur in Bangkok). Dan moeten we nog wat treinkaartjes kopen omdat we morgen naar een nationaal park vertrekken, we kopen ook wat lekkere broodjes op het station. Per metro en skytrain rijden we naar de MBK shoppingmall, hier doen we wat boodschappen (waaronder maionaise) en koopt Michael een statief voor zijn camera. 's Avonds drinken we nog wat Chang bier en spelen we een spelletje Durak (een Russisch kaart spel).

Nou ik (Michael) ben erg moe en ga dus maar slapen, morgen om 7:30 opstaan om de trein te pakken. Hopelijk is het een betere trein dan naar Chiang Mai.

Liefs Michael, Robin, Carla en Sjaak.